Empordà House / Núria Selva Villaronga

first_imgArchDaily Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/473299/emporda-house-nuria-selva-villaronga Clipboard Empordà House / Núria Selva Villaronga 2011 2011 Year:  CopyAbout this officeNúria Selva VillarongaOfficeFollowProductsStoneConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGironaHousesSpainPublished on February 04, 2014Cite: “Empordà House / Núria Selva Villaronga” 04 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Adrià Goula Sardà+ 25 Share CopyHouses•Girona, Spain Houses Area:  400 m² Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/473299/emporda-house-nuria-selva-villaronga Clipboard Photographs:  Adrià GoulaSave this picture!© Adrià Goula Sardà Save this picture!© Adrià Goula SardàA small village, in the Baix Empordà area, formed by a handful of old houses folded along a “U” shaped street the middle of which the square that opens up the view to the church hangs from, and two or three plots, old orchards yet to be build, is the setting for this home´s project.Save this picture!Master PlanThe threads of the project are the fitting of the building in this friendly, small and peaceful atmosphere and the development of a residential program not entirely conventional, defined by the property.Save this picture!© Adrià Goula SardàThe house occupies a plot of irregular shape which forms an esplanade lifted from the street´s gradient. The compacted volume, four winds and gabled roof, includes the fundamental features of a rural house. The exterior wall coverings of natural stone windowed the traditional way, the tile roof with eaves of ceramic tile, the arched spaces vaulted with bricks and the openings resolved with dark woodcraft and Venetian booklet blinds, are the expressive  elements that blend the house with the environment and naturally integrate it.Save this picture!North and West FacadeDespite the shape of the plot, the building´s plant has an orthogonal matrix defined by two displaced rectangles that overlap. From one of these rectangles drifts the enclosed volume gabled roof; the other marks the arcades on the ground floor and first floor terraces, meaning, open spaces that serve the inside program.Save this picture!© Adrià Goula SardàThe access, both pedestrian and vehicular, is performed by the north side of the plot. The ground floor, in fact, unfolds into two levels. The lower level floor that occupies the strip next to the street is accessed from the it with a moderate slope, while the back strip southwards´ oriented, is leveled with the gradient and connects to the garden.Save this picture!Ground Floor PlanThe scale occupies a central position in the plant. Saves the gap between the areas of the ground floor and continues until the first floor and the undercovered not inhabitable space.Save this picture!© Adrià Goula SardàThe ground floor´s unfolding into two levels has correspondence with its uses: parking in the side of the street, living-room, office and guests´ bedroom, plus some service rooms, in the high slope overlooking the garden. The floor´s inhabitable segment is surrounded on the outside by a porched space covered with brick vaults, which extends it to the garden facing south.Save this picture!© Adrià Goula SardàThe first floor houses the more private program with a living room- dining room and an open kitchen, also facing a porch excavated from the main volume and terraces, besides three double bedrooms, each with its own bathroom.An outside staircase attached to the porched volume connects the outdoor spaces and garden. The strategy for landscaping the outside has been the paving around the house following the straight guidelines marked by it, leaving jagged edges free to plant and extend the paved space around the house with pieces of rectangular plant, one paved with gravel containing a pergola with roses, another woodpaved, next to a hydromassage mini- pool. At the end of the garden, there are two rows of fruit trees and a small orchard.Project gallerySee allShow lessFour Practices Re-Envision Parking in Long Island DowntownsCompetition ResultsMonde & Medias / TVK – Trévelo & Viger-Kohler + NP2FSelected Projects Share Photographs Architects: Núria Selva Villaronga Area Area of this architecture project “COPY” Empordà House / Núria Selva VillarongaSave this projectSaveEmpordà House / Núria Selva Villaronga “COPY” Projectslast_img read more

PREMIERE: Ben Sparaco And The New Effect Release Lead Single From Debut EP

first_imgBen Sparaco grew up as a fixture in the Florida music scene during his teenage years. Now based out of Nashville, the twenty-year-old has blossomed into a guitarist to be reckoned with, creating quite the name for himself in the southern rock scene and beyond. In addition to briefly touring with Butch Trucks & The Freight Train Band—the late Allman Brothers Band drummer’s solo project—Sparaco has collaborated with members of Dead & Company, Tedeschi Trucks Band,  The Warren Haynes Band, and more. Ben Sparaco’s debut solo album, Wooden, was released last January, and was produced by Ross Holmes (fiddle/mandolin for Bruce Hornsby, Warren Haynes, Mumford & Sons) and features guitarist Luther Dickinson of Mississippi All-Stars.Beyond spending much of his time on the road, Sparaco has been honing both his songwriting and vocal chops. When he discovered Berklee-educated drummer Anthony Quirk and bassist Adam Discipio, the three musicians formed Ben Sparaco And the New Effect. After playing together frequently onstage, the three took to East Nashville studio The Bomb Shelter to record their strong debut EP, Greetings, from Ben Sparaco And The New Effect, due out June 8.Explains Sparaco about Greetings:This is the first time I’ve made a record with a band that I have a lot of experience playing within a live setting. All of these songs have been played live and I’ve been able to spend countless hours on the road with the band living with this music. That allowed us to really get a clear vision of what we wanted these new songs to sound like on the record. It’s easy to be on the same wavelength in the studio after sitting in a van listening to the same music and playing together a bunch.Today, Live For Live Music is thrilled to premiere the lead single from Greetings, “Casual Friends”. Enjoy the funky, blues-tinged track with an 80s dance beat in the chorus that will linger long after you hear it.Ben Sparaco And The New Effect – “Casual Friends”<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>Ben Sparaco And The New Effect are currently touring the West Coast, linking up for various dates with Dangermuffin and Cubensis before playing a hometown Nashville gig. From there, they’ll head north for the Big Apple Block Party and The Major Rager Hamptons edition with Moon Taxi and Funk You.Ben Sparaco And The New Effect will be out all summer before gearing up for studio sessions in anticipation of a full-length release in the fall. For more information on Ben Sparaco And The New Effect, head to the band’s official website.Ben Sparaco And The New Effect Tour Dates:5/24 – Sacramento, CA – Torch Club w/ Dangermuffin5/25 – Bolinas, CA – Smiley’s5/27 – Los Angeles, CA – The Mint w/ Cubensis5/31 – Tupelo, MS – Blue Canoe6/1 – Knoxville, TN – Barley’s6/2 – Nashville, TN – ACME6/9 – New York, NY – Big Apple Block Party6/14 – Amagansett, NY – Stephen Talkhouse w/ Moon Taxi7/3 – Washington, DC – Hill CountryView Tour Dateslast_img read more

Leonardo gets season ban for shoving referee

first_imgParis Saint-Germain’s sporting director Leonardo on Thursday had his ban for pushing a referee extended from nine months to 13 months, the French Football Federation announced.The decision to suspend the Brazilian for the entire 2013/2014 season came after an appeal hearing lodged by him against the initial punishment handed down on May 31.Leonardo was found guilty of shoving referee Alexandre Castro in the tunnel following PSG’s 1-1 Ligue 1 draw against Valenciennes on May 5, with the incident being caught on camera by Canal Plus television.The former AC Milan and Inter Milan coach, having regularly been outspoken in his criticism of match officials throughout the course of last season, was furious at Castro’s decision to send off PSG captain Thiago Silva.Thursday’s increased sanction means Leonardo is banned from all official duties as well as standing on the touchline during PSG games until June 30, 2014.If he had not appealed he would have been back on duty in February. In addition, PSG’s punishment of a three-point suspended penalty will be reviewed by the French Professional Football League’s disciplinary commission.Leonardo did not attend Wednesday’s hearing in person, but his case was put by PSG’s managing director Jean-Claude Blanc who said: “The facts (of the incident), suggest to us that the club does not deserve any punishment and perhaps a reduced suspended punishment for ‘Leo’.”Unfortunately for PSG and Leonardo, the FFF’s appeals commission decided otherwise.last_img read more