Rural Mat / njiric+ arhitekti

first_imgArchitects: njiric+ arhitekti Area Area of this architecture project Projects Rural Mat / njiric+ arhitekti “COPY” 2008 ArchDaily Area:  3500 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/42539/rural-mat-njiric-arhitekti Clipboard CopyHouses•Zagreb, Croatia Houses Photographs:  Domagoj BlazevicText description provided by the architects. Another attempt to interpret the urban rules in order to avoid “the urban villa” syndrome. In a peaceful scenery of the former village of Markusevec which grew over the years to become a part of the city, the Russian client asked for a middle-class residential settlement. The general urban layout respects the rooted paths leading to the center of the village. The housing units are accumulated along these lines. A public playground is set as the terminal point on the other end of the route. Save this picture!© Domagoj BlazevicRecommended ProductsFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Enclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationTaking the rural scale as a point of departure, the typology of semi-detached houses has been recombined into a series of compact rural mats – flat, introverted, and dense. Lots are not regular but tailored to meet the area of 600 sqm minimum. The setbacks of the second floor are generated by the rule for the maximum attic area that limits the surface to the 75% of the typical floor. By avoiding to have such a typical floor, an arithmetical average of the two lower floors could be taken. By the virtue of this manipulation a bigger amount of square meters could be achieved. Subsequently, the setbacks differ from house to house and directly reflect the mathematics, rather than design. Carports, patios, terraces and dwellings are all contained within the clearly outlined limits. An effort to maintain the qualities of individual housing in the group – more congested and less land-consuming. Save this picture!© Domagoj BlazevicThe unifying ground level acts as a pediment for the units comprising one or two apartments, eight of them per mat. The upper parts are clad in timber towards the inside, offering a user-friendly environment. The outer sides are clad in aluminium as a protection from weathering. According to the topography, the mats facing the main road are set on the ground, while the other two, facing the stream, are lowered for one floor. The very fact that the mats could be manipulated up and down gives a hint about their generic qualities. Save this picture!© Domagoj BlazevicThe terraces were supposed to be equipped with prefab barbecues – a custom design by the office, as an effort to create a specific sub-urban/post-rural lifestyle, but was finally rejected by the client who failed to see their crucial strategic importance.Save this picture!© Domagoj BlazevicProject gallerySee allShow lessSingapore 2050 Masterplan / WOHAArticlesUrban Forest / MAD ArchitectsArticles Share Croatia Rural Mat / njiric+ arhitektiSave this projectSaveRural Mat / njiric+ arhitekti Save this picture!© Domagoj Blazevic+ 39 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/42539/rural-mat-njiric-arhitekti Clipboard CopyAbout this officenjiric+ arhitektiOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesZagrebWoodHousingCroatiaPublished on December 06, 2009Cite: “Rural Mat / njiric+ arhitekti” 06 Dec 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Rural Mat / njiric+ arhitekti是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  “COPY”last_img read more

RHYTHM and Plum Tree / Keisuke Kawaguchi + K2-Design

first_imgArchDaily “COPY” Projects 2012 Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/398868/rhythm-and-plum-tree-keisuke-kawaguchi-k2-design Clipboard Architects: Keisuke Kawaguchi+K2-Design Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” RHYTHM and Plum Tree / Keisuke Kawaguchi + K2-DesignSave this projectSaveRHYTHM and Plum Tree / Keisuke Kawaguchi + K2-DesignSave this picture!© Koji FujiiHouses•Minami-Alps, Japan Japan Photographs photographs:  Koji FujiiPhotographs:  Koji FUJII+ 26 Share CopySave this picture!© Koji FujiiText description provided by the architects. This is a dwelling in Shizuoka Prefecture. The site has a 4-meter wide road to its east and is in an area blessed with nature and old rice fields. It is spaciously elongated from east to west. Our layout plan was launched by planting a plum tree on the west of the site.Save this picture!© Koji FujiiThe house is designed with the second floor as the main “living space”. The first floor is comprised of bedrooms and other private areas, while the second floor is visually one large open room, serving as a living and dining space for the family to get together. By arranging three skip-floors and an inner courtyard surrounded by glass walls, we created natural zoning between the living, dining and kitchen areas. This enables the family to feel each other’s presence while allowing the freedom for individuals to pursue their own activities. The inner courtyard gives a gentle partitioning to the house.Save this picture!PlanThe arrangement of the windows allows effective ventilation and lighting to produce comfortable living conditions. They also serve to create visual rhythm. We especially valued the expressions of light from both inside and outside the house. “Daylight flowing in from outside” and “interior lighting spilling out into the night” each fulfills their respective roles.Save this picture!© Koji FujiiThe natural light coming into the rooms offers inhabitants a healthy and comfortable life. At night, interior lighting adds colors to the unwinding time within while giving an atmospheric expression to the outside. This consideration of “efficacy of natural outdoor light and interior lighting” was an important factor to this house.Save this picture!© Koji FujiiAnother feature of the house is the wide open area to its west. We can observe the relocated plum tree from here. A plum tree has a long life-span, is a representational spring-flowering tree of Japan, and is rich in expression from its fall colors to defoliation in winter. Along with the family of this house, it will weave through the cycle of atmospheric seasons over the course of time.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessDaniel Libeskind to Design Physics Building at Durham UniversityArchitecture News’Sa(ndy)licornia’: MOMA PS1 Rockaway Call for Ideas Winning Proposal / Daniel J WilsonUnbuilt Project Share 2012 RHYTHM and Plum Tree / Keisuke Kawaguchi + K2-Design CopyAbout this officeKeisuke Kawaguchi+K2-DesignOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMinami-AlpsHousesJapanPublished on July 15, 2013Cite: “RHYTHM and Plum Tree / Keisuke Kawaguchi + K2-Design” 15 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/398868/rhythm-and-plum-tree-keisuke-kawaguchi-k2-design Clipboardlast_img read more

Files to be kept on Internet-users going online in cybercafés

first_img Follow the news on United Arab Emirates April 29, 2010 – Updated on January 20, 2016 Files to be kept on Internet-users going online in cybercafés RSF joins Middle East and North Africa coalition to combat digital surveillance News RSF joins other NGOs in amicus brief in WhatsApp suit against NSO Group Reporters Without Borders today voiced concern over a move by the authorities in the United Arab Emirates to monitor people going online in cybercafés.The daily Emarat al Yaoum reported yesterday on an interior ministry plan to check the identity of anyone using the Internet in public places. The step was justified by the fight against cyber-crime and child pornography. “The fight against cyber-crime and child pornography is a legitimate one, but this step constitutes a real risk for respect of freedom of expression online”, the worldwide press freedom organisation said.“The real reason for this decision is obviously the desire to keep files on the country’s netizens, watch them and push them into self-censorship.”The move to keep Internet-users under observation comes at the same time as a population census is being held in the countries of the UAE along with a standardisation of ID cards for all citizens. The United Arab Emirates is on Reporters Without Borders’ list of countries under surveillance on its “Internet Enemies” report (http://en.rsf.org/surveillance-united-arab-emirates,36668.html). The authorities have set up effective filtering and on the pretext of blocking pornographic websites, they have made thousands of sites on a wide range of subjects inaccessible. June 8, 2021 Find out more December 23, 2020 Find out more April 28, 2021 Find out more Help by sharing this information RSF_en center_img United Arab EmiratesMiddle East – North Africa United Arab EmiratesMiddle East – North Africa Receive email alerts NSO Group hasn’t kept its promises on human rights, RSF and other NGOs say News News Organisation News to go furtherlast_img read more